Kategorier
Okategoriserade

Göteborgs bästa golvläggare

Ska du lägga ett nytt golv i din bostad, men vill inte göra det själv? Hur hittar du en riktigt bra golvläggare i Göteborg? Det är inte svårt, men du måste bestämma dig för vilket golv du vill ha.

Det kändes så enkelt när du började tänka på att lägga ett nytt golv i bostaden. Du tänkte till och med att det var något som du kunde göra själv. Men ju mer du funderade, desto mer insåg du att det var alldeles för komplicerat. Och att du dessutom inte kände att du hade tid till det. Uppdraget blev istället att hitta en golvläggare i Göteborg, som kunde hjälpa dig. Men var ska du leta och vad ska du leta efter? Och vilket golv ska du lägga?  

Rätt golvläggare för rätt golv

Första åtgärden när du ska lägga ett golv är att bestämma dig för vilken typ av golv du vill ha. För den golvläggare du ska välja måste vara duktig på just den typ av golv som du väljer att ha i ditt hem. Så börja i rätt ände med en gång, så kommer du spara både tid och pengar. När du har bestämt dig för ett golv som du kommer trivas med, så kan du ge dig ut för att söka efter rätt golvläggare. Men vem är då bäst? Det kan du enkelt ta reda på genom att be om referensobjekt. Eller så märker du mycket snart om golvläggaren vet sin sak och om de arbetar på ett kundorienterad och professionellt sätt.

Kategorier
Inredning

Varmt och mysigt med egen eldstad i Stockholm

Vill du veta vad det finns för speciell regel när det gäller eldstad i Stockholms innerstad? Finns det undantag? Här nedan får du en insikt i vad det handlar om och tips på vart du vänder dig.

Tanken på att kunna tända en brasa och krypa upp i en skön fåtölj med en god dryck eller en spännande bok är nog inte främmande för någon. Du har säkert sett en film eller läst en bok om hur människor värmer sig runt brasan eller äter en god måltid i dess vackra sken. Sedan urminnes tider har vi människor dragits till elden.

Dessutom finns det ju så många fina eldstäder att välja mellan att det kan bli som ett litet smycke i husets centrala del. Ett ställe där alla kan samlas och diskutera dagens händelser. För många är det dessutom ett sätt att dra ner på elräkningar. Inget dåligt sätt heller.

Regler och undantag för eldstad i ditt boende

Det är ändå inte bara att rusa åstad för att köpa en braskamin eller annan eldstad och sätta in den där man bor. Nej det finns flertalet regler och lika många undantag. I de flesta fall är det så att du måste begära bygglov för att kunna installera en eldstad i Stockholm. Speciellt i innerstaden. Men det finns en hel del ställen som står med på en lista med undantag från denna regel. Vill du veta mer om det kan du gå in på Stockholms stads hemsida och titta under rubriken bygglov.