Kategorier
Målning

Målare Täby – så hittar du rätt

Att välja en målare i Täby är den säkra vägen till ett bra resultat. Detta gäller oavsett vad som ska målas och oavsett om du ska måla om köksluckorna, en fondvägg i vardagsrummet, golvet i hallen eller hela din fasad så är en målare ett bra val.

Men, det finns också tydliga skillnader mellan olika målare. Detta både vad gäller pris, men även – tyvärr – sett till kvaliteten på jobbet. Det gör att du måste vara noggrann vid valet och vi tänkte förenkla för dig genom att rada upp några snabba tips kring detta. Kort sagt: så här hittar du rätt målare i Täby:

  • Ta in offerter. Hur mycket är det rimligt att betala? Genom att ta in flera offerter så får du en bra bild av kostnaden, men även en chans att förhandla lite. Rådet är att du motstår frestelsen som ligger i att välja det billigaste alternativet – och även det dyraste anbudet. Välj någon som ligger i mitten.
  • Referenser. Hur många referenser en målare i Täby kan ge dig ger också en bra bild över både erfarenhet och kvalitet. En skicklig målare har givetvis en massa nöjda kunder – en sämre sådan har, av förklarliga skäl, betydligt färre sådana. Se till att få referenser och se till att kontakta dessa. Läs även omdömen på internet.
  • Möjlighet till rabatt. Många målare kan erbjuda färg och inköp av det till rabatterade priser genom samarbeten med leverantörer. Finns den möjligheten så är det något att använda dig av – det gör en stor skillnad i slutpriset.
  • Rot-avdraget och utbildning. För att få erbjuda rot-avdraget måste man vara registrerad för F-skatt. Kolla upp det hos Skatteverket. Du kan även se till att målaren visar upp sitt yrkesbevis innan du skriver ett avtal. Tyvärr kan fusk ske med detta – anställda saknar den utbildning som krävs och det syns också i resultatet som levereras.
  • Betala efteråt. Du ska betala när arbetet är slutfört och du känner dig nöjd med det – aldrig innan eller under tiden.