Kategorier
Okategoriserade

När du ska slipa golv i Stockholm

Är det dags att se över golven på dina fastigheter? Äger du en eller flera byggnader i Stockholm med omnejd där golven sett sina bästa dagar? Är du intresserad av golvslipning i Stockholm?

Det är inte mycket som kan mäta sig med ett väl omhändertaget golv. För varje fotsteg du tar ger det en skön känsla utan att du tänker på varför. Det bara ligger i atmosfären på något sätt. En trygghet. Ett välbefinnande. Oavsett om du tänker på det eller inte kommer ett väl slipat och oljat golv ligga fint framför dina fötter. 

Skulle det däremot vara slitet och missfärgat kan du vara säker på att både du och dina gäster eller kunder kommer att lägga märke till det. Det kommer inte att ge samma känsla av välstånd och trygghet utan snarare förmedla en känsla av att något är fel. Ibland kan dock ett riktigt gammalt och nött golv ge en genuin känsla av beständighet och att allt är som det alltid varit. Man hör de historiska vingslagen. 

Golvslipning för gedigna golv i Stockholm

Om du vill ha genomfört en golvslipning i Stockholm hör du kanske till dem som har ett vackert hus med gamla trägolv Det kan vara så att i din fastighet ligger det furuplank på golvet eller en gammal parkett som sett sina bästa dagar och antingen behöver bytas ut eller genomgå en total förändring genom att slipas.

Efter att golvslipningen är gjord

I ett hem är det inte lika hårt slitage och en vanlig behandling efter slipningen är att olja in sitt golv. Dels för att det ger en mer sammetsliknande effekt, dels för att du har tid och kanske lust att vårda det med att olja in det lite då och då. När det gäller en större fastighet med många rum, som kanske till och med hyrs ut till andra kan det vara på sin plats att lägga på lack. Den stryks på några gånger och du får helt enkelt låta det ta sin tid då det är vanligt att lacken måste torka flera timmar mellan strykningarna. 

På insidan är det självklart väggar som står högt i kurs när det gäller uppfräschning och underhåll. Andra delar av ett hus är taken och så golven. Även de behöver ses över med jämna mellanrum. I en del hus finns det gott om snickerier runt fönstren på utsidan men även inomhus när det gäller ornament i taket och utsirade trappräcken.