Kategorier
Målning

Trendiga färger 2023

Nu närmar vi oss 2023 med stormsteg. Det känns alltid roligt med ett nytt år och en nystart runt knuten. Många tycker det är roligt att fira in det nya året med lite fräsch dekor och färg. Läs mer vilka färger som kommer trenda år 2023 och anlita en målare i Nacka för att hjälpa dig få upp dem på väggarna i ditt hem.

Mysiga pasteller

Pasteller har varit inne ett tag men nu drar det åt lite mer varma toner. Vi ser fortfarande gammelrosa och grått men med lite mera gult i. Kombinera med en fräsch och blek lavendel lila samt ljusa jordfärger i brunt. En klick blek hallonröd fungerar bra som accentfärg.

Dramatiskt 90-tal

1990-talet har länge varit trendigt i modebranschen och nu har den trenden även nått fram till de färger som vi vill inreda med. Det finns ju många olika stilar som vi förknippar med 90-talet. De färger som representerar det dramatiska 90-talet är vinröd, mörk orange, gråbrun, gråbrun och gråblå. Tänk dig paletten med färger som man vanligtvis sminkade sig med under cirka 1994-1996 om man ville åt en mer laddad kvällsmake-up så har du en bra ide om vad vi menar.

Poppigt 90-tal

En annan trend som var stor under 90-talet var retro från 60-70-talet. Ja, nu kanske det blir komplicerat med retro på retro men häng kvar så ska vi förklara. 90-talets tolkning av 60- och 70-talet bjöd på lite mer klatschiga och mörka färger. Istället för pasteller ser vi mera skarpa nyanser som fuxia, lime och ultra marin. De här färgerna kommer verkligen pigga upp ditt hem.

Fräscha kontraster

Det som kanske känns roligaste 2023 är de nya kombinationerna som ännu inte har några konnotationer. Med fräscha kontraster menar vi en palett som blandar både klara och skarpa nyanser som mörk turkos, svart och mörklila med mycket ljusa rosa, grå och gula toner. Man kan tro att den här typen av färger kan få ens hem att kännas lite tungt men snarare kommer tonerna lyfta varandra och skapa en lätthet och elegans.